Gilleleje flækkesild

Opskrift til 4 personer:

4 sildefileter (300 g)

4 blade grøn salat

2 skalotteløg (40 g)

1 kg små kartofler

1 dl olivenolie

½ citron, saft herfra

1 spsk. tørret timian

500 g broccoli

3 dl K-Salat Bearnaise Sauce

½ dl Den Gamle Fabrik Boysenbær Syltetøj

½ dl Beauvais Agurkerelish

friske krydderurter

salt og peber

Drys ca. ½ tsk. salt på hver sildefilet og luk sammen. Læg dem side om side i et fad og lad dem trække natten over i køleskabet.

Fold dem ud og læg på en bageplade med skindet opad. Pensl hver sildefilet med ½ spsk. olivenolie og drys med peber. Grill dem i ovnen ved 275 grader i ca. 10 min., til de er gyldne og sprøde.

Vask og vend halve kartofler med skræl med ½ dl olivenolie, citronsaft og timian og fordel dem i et ildfast fad.

Steg dem i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min.

Skær broccoli i buketter og damp dem i ovnen i ca. 5 min.

Opvarm K-Salat Bearnaise Sauce i en gryde.

Server Gilleleje flækkesild med stegte kartofler, broccoli, Den Gamle Fabrik Boysenbær syltetøj, Beauvais Agurkerelish, K-Salat Bearnaise Sauce og friske krydderurter.

Tip: Salt sildene dagen før.

Tip: Sildene kan også steges på pande i smør vendt i rugmel.

Beauvais AGURKE RELISH

#