Lam i kål

Opskrift til 4 personer:

2 spsk. smør

500 g lammekød (fra udbenet bov eller kølle)

½ hvidkål (1000 g)

2 gulerødder (300 g)

250 g kartofler

100 g edamame bønner (eller ærter, hestebønner, hvide bønner)

1 spsk. tørret rosmarin

1 fed hvidløg

3 dl hønsebouillon

Beauvais Rødbeder

Bähncke Grov Sennep

Beauvais Drueagurker

friske krydderurter (persille)

Smelt 1 spsk. smør i en gryde, brun mundrette stykker lammekød og krydr det med salt og peber. Skær stok fra hvidkål og snit det fint. Skær skrællede kartofler og gulerødder i skiver.

Tag kød op og sauter hvidkål, kartofler, gulerødder og edamame bønner i 1 spsk. smør.

Når kålen er faldet lidt sammen krydres der med rosmarin, presset hvidløg, 1 spsk. salt og 5 peberkorn.

Læg et lag af grøntsagerne i et ildfast fad (eller i en stor gryde med låg.) og derpå lammekød. Fortsæt til begge dele er brugt op, men slut af med et lag grøntsager.

Hæld bouillon ved og læg låg på fadet. (eller folie) Sæt den i ovnen på 175 grader i ca. 1½ time.

Server med Beauvais Rødbeder, Bähncke Grov Sennep, Beauvais Drueagurker og friske krydderurter.

Tip: Udskift lam med kylling eller nakkekam og rosmarin med karry.

Tip: Variér smagen nemt ved at presse 1 citron ud over retten.

Beauvais DRUEAGURKER

#