Solæg

Opskrift til 4 personer:

4 æg

125 g rugbrød

2 spsk. olivenolie

1 dl Bähncke Salatmayonnaise

½ dl Bähncke Sød Fransk Sennep

½ friséesalat

4 skiver røget skinke

1 dl Beauvais Rødbeder i tern

1 dl Beauvais Agurkerelish

friske krydderurter (karse, dild, purløg, ærteskud)

salt og peber

Kog 1 l. vand op med 50 g salt og løgskaller.

Kog æg i 20 min. i en gryde og bank dem let mod køkkenbordet, så skallen revner forskellige steder. Læg æggene i saltlagen. (De skal ligge der i 2-3 dage inden de er klar.)

Skær rugbrød i tynde meget tynde skiver. (ca. 4mm) (Evt. på pålægsmaskine)

Pensl med olivenolie og læg rugbrødskiver på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist rugbrødskiver i ca. 2 min. i ovnen ved 250 grader varmluft til brødet er gyldent og sprødt. Tag chipsene ud af ovnen, drys med flagesalt.

Hak ca. 1 dl friske krydderurter og bland med Bähncke Salatmayonnaise og Bähncke sød fransk sennep.

Pil æggene og halver dem. Tag blommen ud og fyld urtemayonnaisen i hullet og kom blommen tilbage.

Anret rugbrødschips med friséesalat, skiver af skinke, solæg, Beauvais rødbede tern, Beauvais Agurkerelish og friske krydderurter.


Husk! - Tilbered solæg 3 dage inden servering.

Tip: Solæg er som almindelige æg nemmere at pille, hvis ikke de er helt friske.

Tip: Kog saltlage op med skaller fra rødløg for rød farve eller fra rødkål for blå farve på marmoreringen.

Tip: Stop madspild! Lav dine egne rugbrødschips.

Beauvais RØDBEDER

#