Fiskedeller med rugfritter   & Pink Remoulade

Opskrift til 4 personer:

  • Fiskefrikadeller:
  • 600 g torsk
  • 150 g rejer
  • 1/2 spsk Bähncke Stærk Sennep
  • 1 æg
  • ½ dl hakkede krydderurter
  • evt. dild/kørvel/purløg
  • 3 spsk rismel, evt. fuldkorn
  • smør/solsikkeolie til stegning
  •  
  • Rugfritter:
  • 1/2 rugbrød
  • Smør
  •  
  • Salat:
  • 100 g spæde salatblade
  • 1-2 Beauvais Rødbeder
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 spsk hvidvinseddike
  • 50 g valnøddekerner
  • 1 tsk salt
  • peber
  •  
  • Pink remolade:
  • 8 skiver Beauvais Rødbeder
  • 4 Beauvais drueagurker
  • 2 dl K-Salat Remoulade
  • dild/kørvel/purløg

Skær fisken i grove stykker og blend den med rejer, sennep og salt. Tilsæt ægget og rør farsen smidig. Rør til sidst farsen med hakkede krydderurter og rismel. Kom et par skefulde fars på panden og steg fiskedellerne i smør eller solsikkeolie i ca. 5 minutter på hver side, alt efter størrelse.  

Skær rugbrødet i tykke stænger og smør dem på alle sider med smør. Rist dem på en tør pande i et par minutter på hver side, til de bliver sprøde og drys med salt.  

Skyl salaten og lad den afdryppe. Skræl rødbederne og riv dem groft evt. med et juliennejern. Vend rødbedestrimlerne i salaten, dryp med olivenolie, eddike og frisk peber og pynt med hakkede valnødder. 

Skær de syltede rødbedeskiver og drueagurker i tern og vend dem med remouladen. Smag remouladen til med resten af de friske krydderurter og server den til fiskedellerne med rugfritter og salat.

K-Salat remoulade

#