Frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat

Opskrift til 4 personer:

  • Frikadeller:
  • 1 stort løg
  • 600 g hakket kalv og flæsk
  • salt 
  • peber
  • 2 spsk mel eller rasp
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk smør til stegning
  •  
  •  
  • Kartoffelsalat:
  • 1 kg. nye danske kartofler
  • evt. en håndfuld radiser
  • 3 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bdt purløg
  • 2 spsk. K-Salat Mayonnaise
  • 4 spsk. cremefraiche
  • 2 spsk. æbleeddike el. lign.
  • sukker
  • salt og friskkværnet peber

Hak forårsløg, hvidløg og purløg og bland det med K-Salat Mayonnaise, cremefraiche og eddike. Smag til med sukker, salt og peber - dressingen må gerne være lidt sur/sød/salt i smagen. Vend derefter kartofler, løg og evt. radisser i dressingen.

Riv løget på rivejernets fine side og bland det med hakket kalv og flæsk, salt, peber, æg og mælk. Rør farsen godt igennem, meget gerne med en røremaskine, i ca. 5 minutter og sæt den derefter på køl i ½ time. Steg frikadellerne på en pande i smør, og servér dem straks sammen med kartoffelsalaten.

Tip: Pift evt. frikadellerne op med lidt finthakkede Beauvais Rødbeder 

K-Salat Mayonnaise

#