Glaseret juleskinke
med grønlangkål

Opskrift til 4 personer:

Juleskinke:

  • 1 kg letsaltet skinke
  • 2 spsk Bähncke Arffmann Sennep
  • 3 spsk brun farin
  • 50 g rasp

Grønlangkål:

  • 450 g frisk eller frossen grønkål
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 25 g smør
  • Salt, peber og sukker

Brunede kartofler:

  • 1 kg små faste kartofler
  • 4-5 spsk sukker
  • 50 g smør

Bähncke Arffmann Sennep

Kom skinken i en gryde med vand og kog den i ca. 30 minutter pr. kg kød. Lad skinken hvile i lagen i ca. ½ time før den tages op. Læg skinken i et ovnfast fad og dup den tør med køkkenrulle. Rør Bähncke Arffmann Sennep, rasp og brun farin sammen og smør det ud over skinkens overflade. Sæt den glaserede skinke i ovnen ved 250 grader i ca. 20 minutter, eller til overfladen er gylden.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel under omrøring. Hæld mælken i lidt ad gangen, mens der piskes, og kog saucen godt igennem. Skru ned for varmen og kom den frosne grønkål i. Læg låg på, og lad kålen tø langsomt op. Rør af og til. Kog til slut stuvningen i ca. 5 minutter og smag til med salt, peber og sukker.

Kog kartoflerne i ca. 12 minutter og pil dem. Smelt sukkeret på en pande til det er lysebrunt og småsyder - hav tålmodighed og lad være med at røre i det. Tilsæt smør og lad det bruse af med den varme sukkermasse. Hæld kartoflerne i og varm dem op ved middelsvag varme – det skal boble let omkring kartoflerne. Vend forsigtigt kartoflerne rundt så de bliver pænt lysebrune over det hele.

Server med Bähncke Arffmann Sennep.

BÄhncke arffmanns sennep

#